Αντικείμενο & Τεχνολογία

Το αντικείμενο της δραστηριότητας περιλαμβάνει στην γενική μορφή ξύλινες κατασκευές και στην ειδικότερη μορφή, ξύλινες κατασκευές από ολόσωμους κορμούς δένδρων. Τεράστιο ρόλο στην δημοτικότητά του ξύλου παίζει το γεγονός ότι αυτό το υλικό είναι φυσικό, οικολογικά καθαρό και το πιο παραδοσιακό, και χρήσιμο οικοδομικό υλικό, που δημιουργείται από την ίδια την φύση.

Τα δέντρα που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή των σπιτιών , προέρχονται από το Τβέρ (Tver ) της Ρωσίας. Το Τβέρ βρίσκεται μεταξύ Μόσχας και Πετρούπολης και είναι γνωστό για τα πολύ πυκνά δάση του πεύκου. Τα δέντρα καλλιεργούνται σε περιοχές ειδικές για εκμετάλλευση, σύμφωνα με της ισχύουσες διατάξεις και νομοθεσία

Τα δέντρα που αναπτύσσονται κατά κύριο λόγο σε συνθήκες χειμώνα αυξάνονται σε όγκο παρά πολύ αργά, με συνέπεια να δημιουργηθεί πολύ συνεκτική μάζα ξύλου. Πρόκειται για δέντρα εντελώς ευθύγραμμα με ύψος δεκάδων μέτρων, με μικρά κλαδιά και πολύ ομοιόμορφη ανάπτυξη. Το ξύλο που προέρχεται από αυτά τα δέντρα θεωρείται και είναι το μόνο κατάλληλο για την κατασκευή, και έχει, σε σχέση με άλλα ξύλα, αυξημένες φυσικές και μηχανικές ιδιότητες, όπως το ειδικό βάρος, την πυκνότητα, την σκληρότητα, την αντοχή, το θερμομονωτικό υλικό αυξημένης ικανότητας.

Το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας είναι η κοπή των δέντρων. Στο επόμενο στάδιο τα κούτσουρα ξυλείας αλέθονται στις ειδικές μηχανές και η επεξεργασία γίνεται στην κυλινδρική αυλάκωση του κούτσουρου κατά μήκος του (μέχρι 6 μέτρα) στην απαραίτητη διάμετρο, μαζί με την ταυτόχρονη άλεση του επιλεγμένου σχεδίου. Η διάμετρος της στρογγυλοποίησης μπορεί να κυμανθεί από 160 έως 320 χιλ. σύμφωνα με τον επιλεγμένο τεχνολογικό εξοπλισμό. Τα κούτσουρα ταξινομούνται και υποβάλλονται σε επεξεργασία επάλειψης με το κατάλληλο συντηρητικό ενάντια στη ζημία από τα έντομα, τους τερμίτες και την αποσύνθεση που προκαλείτε από τους μύκητες καθώς επίσης και ενάντια στον αποκαλούμενο «μπλε λεκέ». Τα θεμέλια ισοπεδώνονται και δένονται στο εργοστάσιο. Οι κατοικίες ξυλείας έχουν ελαφριά κατασκευή. Το βάρος τους είναι 15 φορές χαμηλότερο από αυτό του συμβατικού κτηρίου. Για αυτό είναι τέλειες, για να ενσωματώσουν τις ζώνες με τις καθιζήσεις εδάφους και τις εκτάσεις με μια πιο αδύνατη ικανότητα μεταφοράς εδάφους. Η μοναδική δομή των τοίχων φτιαγμένων από κούτσουρα ξυλείας καθώς επίσης και η μόνωση μεταξύ των ακτινών έχει υψηλότερο sound-proof και μεγαλύτερο συντελεστή θερμότητα-μόνωσης.

Οι κορμοί μεταφέρονται στον τόπο κατασκευής σε αδιάβροχη συσκευασία. Το εμπόρευμα ελέγχεται πριν τη μεταφορά προκειμένου να είμαστε σίγουροι ότι όλα ταιριάζουν μέχρι και το τελευταίο χιλιοστό. Από το σημείο αυτό και μετά μπορεί να ξεκινήσει η ανέγερση.